Winnaar GOvoorelkaar

Op de oproep een leuke, lieve, fijne, belangrijke vrijwilliger te nomineren voor een mooi kerstpakket kwamen prachtige verhalen binnen. Wat zijn er veel lieve mensen op het eiland! Mensen die zich inzetten voor sportverenigingen, kerken, koren, eigen of andermans ouders, buren of mensen in het ziekenhuis. Het maakte de keus niet makkelijk en we zouden het liefst iedereen belonen, maar dat kan helaas niet.

Een van de winnaars is Marcel Brevé van Stichting Schoon Goeree-Overflakkee. De jury begrijpt dat hij -gezien zijn tomeloze inzet en energie- door meerdere mensen genomineerd is. Doorslaggevend is het feit dat niet een enkeling of een paar mensen profijt hebben van zijn vrijwilligerswerk, maar dat het hele eiland daar van mag meegenieten. Niet alleen wordt het eiland schoner, maar er wordt ook gewerkt aan voorlichting op scholen zoals beschreven in de mails die we ontvingen:

  • Marcel Brevé, de motor achter Schoon Goeree Overflakkee, hij steekt er heel veel tijd en energie in om deze club vrijwilligers, die het afgelopen jaar hard is gegroeid aan te sturen. Waardoor zich steeds meer mensen zich inzetten om Goeree Overflakkee schoner te maken, door zwerfafval op te rapen. Hij ruimt zelf ook de nodige kilometers op, en heeft bij hem thuis zelfs een hele milieustraat, waar je altijd blikjes en oud-ijzer kunt brengen. (…)
  • Ik wil graag Marcel Brevé voordragen. Druk in de weer voor Stichting Schoon Goeree-Overflakkee. Marcel raapt niet alleen al bijna 20 jaar zwerfafval op maar zet zich nu ook in om de aandacht voor onze stichting te vergroten en zijn erf staat regelmatig vol met gedoneerd oud ijzer om onze geplande projecten te financieren.

Marcel, bedankt voor je aanhoudende inzet om de hele wereld een beetje mooier te maken en Goeree-Overflakkee in het bijzonder.

Govoorelkaar wenst je hele fijne feestdagen!

 

Tekst: Debby Roukens – Go-ordinator Govoorelkaar