Jaarverslag 2021

Het jaar zit er op. In vele opzichten is 2021 een geweldig jaar geweest voor onze stichting Schoon Goeree-Overflakkee, dankzij de hulp, steun, motivatie en bereidwilligheid van alle vrijwilligers, bedrijven en organisaties die ons een warm hart toedragen bij ons streven om Goeree-Overflakkee mooi te houden en blijvend te ontdoen van zwerfafval.

Wij kijken terug op vele mooie momenten uit het afgelopen jaar, die onze secretaris Pascha Komttebed heeft samengevat in onderstaand jaaroverzicht. Veel leesplezier en heel graag weer tot ziens in 2022!

Januari

Op 8 januari hebben wij drie uur lang bijgedragen aan het live radioprogramma van Erik Lemmers van RTL Rijnmond vanaf het strand! Echt een aparte ervaring, daar komt nog aardig wat bij kijken! Wij hoefden alleen maar op te letten wanneer wij iets mochten zeggen en wanneer wij moesten zwijgen maar hij kreeg constant mededelingen door via zijn oortje. Een vak apart!

De geboorte van onze Facebook groep “Schoon Goeree-Overflakkee” werd op 27 januari een feit! Tot die tijd hadden wij alleen de Facebook Pagina “Doe mee, samen voor een schoon Goeree Overflakkee” daar was niet zoveel “samen” te bespeuren. Als mensen foto’s van hun vondsten posten dan waren die alleen zichtbaar bij “berichten van bezoekers” en kregen ze dus niet de aandacht die ze verdienden. Onze collega’s “Opruimers Hellevoet” hadden een groep aangemaakt en die groeide als kool dus wij besloten hun idee over te nemen en dat was een schot in de roos! Wij waren eerst bang voor “vervuiling” (en dat in een groep over zwerfvuil) maar dat viel reuze mee. Het was zo goed als allemaal eiland gerelateerd of waren bijdragen van mensen op Goeree-Overflakkee.