Een Opgeruimde Kerstgroet

Bijzondere verrassing op vrijdagochtend

Op vrijdagochtend 17 december werden wij verrast door Alex en Leonard van DINK Creatief Bureau uit Dirksland, na afloop van onze gezamenlijke opruimactie in Ooltgensplaat. Ze vertelden dat de directie en medewerkers van DINK BV hadden besloten dit jaar geen kerstgeschenken te versturen naar alle zakenrelaties en in plaats daarvan onze stichting Schoon Goeree-Overflakkee een donatie te willen geven in de vorm van een “opgeruimd staat netjes” waardecheck van maar liefst € 1000!

Zwerf KID

Als recent opgerichte stichting (per 30-4-2021) zullen wij dit geweldige bedrag besteden aan nieuwe projecten die bijdragen aan een schone, gezonde en veilige leefomgeving. Op dit moment zijn we ook bezig met het educatieprojectplan “Zwerf KID”, waarbij kinderen uit groep 3-8 van de basisscholen in Stellendam via een informatieve video worden geattendeerd op het belang van het opruimen van zwerfafval. Tijdens de les op school wordt aandacht gevraagd voor het zwerfafval probleem in de wereld en hoe we samen meer bewustwording kunnen creëren om het zwerfafvalprobleem samen aan te pakken. De kinderen kunnen dit na afloop van de les zelf met grijpers en zakken in de praktijk brengen op het schoolplein en in de directe omgeving van de school. Het project wordt ondersteund met een blije opruimvogel bij een schoon schoolplein en een verdrietige opruimvogel als er zwerfafval op het schoolplein ligt.

Groepfoto voor de Kerstgroet

De waardecheck werd door Alex van Kampen (rechts op de foto) overhandigd aan Marcel Brevé (links op de foto) tijdens het maken van een groepsfoto met de vrijwilligers die deze ochtend in Ooltgensplaat aanwezig waren. De groepsfoto maakt onderdeel uit van de Kerstgroet animatie die zal worden verstuurd aan alle zakenrelaties van DINK, die zo op ludieke wijze worden geïnformeerd over de steun aan het lokale initiatief van Stichting Schoon Goeree-Overflakkee. Wij zijn natuurlijk superblij met deze financiële bijdrage en danken alle medewerkers van DINK BV voor dit bijzonder sympathieke gebaar. Met onze allerbeste wensen voor de komende feestdagen en het nieuwe jaar 2022!