Vrijwilligers Gezocht

Help Goeree-Overflakkee schoon te houden

Op ons prachtige eiland Goeree-Overflakkee zijn dagelijks vele tientallen vrijwilligers actief met het zoeken en oprapen van zwerfafval. Uitgerust met een grijper, ring, hesje en rode vuilniszak struinen ze langs wegen, bermen en in natuurgebieden om het achtergelaten zwerfafval uit de natuur te verwijderen. Maar ook op het strand en in de dorpskernen kom je deze zwerfafval toppers tegen.

Word ook vrijwilligers bij onze club

Het zijn de ruim honderd vrijwilligers van onze Stichting Schoon Goeree-Overflakkee. Op de facebookpagina “Schoon Goeree-Overflakkee” kun je hun dagelijkse avonturen in foto’s meebeleven en je verbazen over het zwerfafval wat overal wordt gevonden. Onze vrijwilligers gebruiken de ‘Helemaal Groen’ app op hun smartphone zodat iedereen die het interessant vind precies kan zien waar weer een schoon gelopen groen lijntje in de app is geplaatst. Dankzij deze zwerfafval toppers staat onze Gemeente Goeree-Overflakkee in de top van schoonste gemeenten van Nederland.

Stichting Schoon Goeree-Overflakkee is op zoek naar nog meer van deze zwerfafval toppers op ons eiland. Van Ooltgensplaat tot Ouddorp en van Den Bommel tot Herkingen, zoeken we nog meer vrijwilligers. Mensen die graag willen meehelpen om de buurt te ontdoen van zwerfafval door regelmatig een rondje te wandelen met grijper, ring en rode vuilniszak. Mede eilandbewoners die het belangrijk vinden dat we onze leefomgeving netjes houden door alle troep op straat en in de omliggende natuur van zwerfafval te ontdoen. Dat kan alleen of met anderen.

Gezamenlijke opruimacties

We organiseren ook elke 2 weken een gezamenlijke zwerfafval opruimactie ergens op Goeree-Overflakkee. Dan kun je kennismaken met andere vrijwilligers en kijken we na afloop met elkaar terug op weer een geslaagde opruimactie. Elke zwerfafval opruimactie duurt ongeveer 2 uurtjes en wij zorgen voor koffie/thee en wat lekkers als beloning voor je inzet als vrijwilliger van onze stichting.

Lijkt het je leuk en zinvol om onderdeel te zijn van onze gezellige en groeiende groep zwerfafval rapers? Sluit je dan aan als vrijwilliger bij onze stichting Schoon Goeree-Overflakkee. Wij zorgen voor een grijper, ring en rol rode vuilniszakken zodat je snel, alleen of met anderen, aan de slag kunt gaan in je eigen buurt. We geven ook informatie over hoe je de volle rode vuilniszak kunt (laten) afvoeren door de RAD.

Meer weten?

Stuur ons dan gerust een bericht op info@schoongoereeoverflakkee.nl