Lege Blikjes Voor Onze Stichting

Van burgerinitiatief naar volwaardige stichting

Sinds 30 april 2021 is de Stichting Schoon Goeree Overflakkee een feit. Hiermee is het oorspronkelijke burgerinitiatief van Marcel Breve, Karen van Burg en Pascha Komttebed om het zwerfafvalgrondstoffen probleem op Goeree-Overflakkee aan te pakken een nieuwe fase ingegaan. Als Stichting Schoon Goeree-Overflakkee zonder winstoogmerk en zonder leden zijn we een serieuze gesprekspartner geworden voor de Gemeente Goeree-Overflakkee, de RAD en andere organisaties die het belang van het zwerfafval probleem onderkennen en wil meehelpen oplossen. Behalve Marcel, Karen en Pascha maken ook Akkeline van Lenten en Frits Stel deel uit van het bestuur.

Mooi nieuw logo

Als eerste hebben we gekozen voor een nieuw logo voor alle social media uitingen op Facebook en Instagram. Later ook op de nieuwe website waar we na de zomervakantie meer over zullen vertellen. En we zijn natuurlijk super trots! Op zoveel enthousiaste en betrokken vrijwilligers die dagelijks een bijdrage leveren aan een schoon en groen eiland voor onszelf, voor onze kinderen en voor onze kleinkinderen. We hebben met elkaar al zoveel bereikt in een hele korte tijd; bijna in de top 5 van Nederlandse Gemeenten in de Helemaal Groen app, ruim 600 leden in onze Facebook groep, 160 vrijwillige rapers op heel ons eiland, succesvolle gezamenlijk inzamelprojecten voor goede doelen en aandacht voor onze activiteiten in de lokale krant.

Lege blikjes als bron van inkomsten

Om onze sociale en maatschappelijke doelen vanaf nu te financieren is geld nodig. Enerzijds door het aanvragen van subsidies. Anderzijds door het ontvangen van giften en donaties van iedereen die de doelstellingen van onze stichting ook belangrijk vinden voor de toekomst. Maar natuurlijk ook door zelf inkomsten te genereren. Als bestuur vinden wij het dan ook heel belangrijk om zelfstandig en onafhankelijk te zijn. Door onze projecten zoveel mogelijk uit eigen middelen te kunnen bekostigen. Bijvoorbeeld uit de opbrengst van alle gevonden blikjes en metalen die wij opruimen in en buiten de dorpskernen. Daarom vragen we jullie a.u.b. om alle gevonden blikjes en metalen voor ons te bewaren en te doneren aan onze stichting. Dan kunnen we hiermee de nieuwe website realiseren en andere projecten gepland voor dit jaar uitvoeren. Met onze dank voor jullie gedreven inzet en toewijding bij het realiseren van onze gezamenlijke droom…..een schoon en groen eiland!

Marcel, Karen, Pascha, Akkeline en Frits
Stichting Schoon Goeree-Overflakkee