Juf Akkeline vertelt…

Marcel en Akkeline waren op 6 oktober te gast bij Prins Maurits Christelijke Basisschool in Dirksland. In kader van de Gi-Ga-Groen Kinderboekweek mochten wij de jeugd van 2 klassen (groep 2) vertellen over “lekker schoon op straat”.

Akkeline had een geweldige klik met de jeugd. Een mooie presentatie met Kobus Kokmeeuw werd ademloos gevolgd. Enthousiasme bij de kinderen is het enige juiste woord. Na de presentatie gingen we naar buiten natuurlijk. Zakjes en grijpertjes mee. Na 40 minuten opruimen met de ouders als ondersteuning. Niets dan lof over de aanpak. De aanwezige ouders verbaasden zich over de buit zwerfafval die in een ogenschijnlijk schone buurt van de straat en uit de bosjes werd gehaald. VEEEEL is het juiste woord.

Als dank kregen Akkeline en Marcel een geweldig aandenken van de kinderen. Overigens zijn wij van mening dat deze kinderen een presentje hebben verdiend en niet wij. Een energie BOOST krijg je van dit soort geweldige belevenissen.

Dank jullie wel kinderen en leerkrachten van de groepen 2 van CBS Prins Maurits in Dirksland. We zijn super TROTS op jullie. En Akkeline….. je was en bent GEWELDIG❗️❗️
(klik op de foto’s hieronder voor een grotere weergave)